VEILIGHEID

Hoewel de voornaamste oversteekplaatsen van de toertocht beveiligd worden door vrijwilligers, moeten de bikers in alle omstandigheden de wegcode respecteren. Iedereen dient zich te schikken naar de wegcode, de besluiten van de gemeenten die men aandoet en de aanbevelingen die de organisatie bij de start nog meedeelt. De grootste waakzaamheid is aanbevolen. Het dragen van een helm is verplicht. Een hulppost bevindt zich bij de start en de tussenstop.

Verkeersregelaars staan niet bij de wielertocht (wegtoertocht) en de familietocht. Meedoen is op eigen verantwoordelijkheid, dit geldt voor alle tochten die wij aanbieden.

MATERIAAL

De mountainbike of fiets moet in goede staat zijn. De organisatie neemt afstand van elke verantwoordelijkheid in geval van verlies of beschadiging van het materiaal of individuele uitrusting. E-mountainbike die sneller dan 25 km/h gaan zijn niet toegestaan.

PARCOURS

De organisatie houdt zich het recht voor het parcours te wijzigen om veiligheidsredenen. Het is verboden eender welk afval weg te gooien buiten de voorziene zones of op het parcours.

OVERIG

Deelname aan de wedstrijd impliceert dat de deelnemer kennis genomen heeft van dit reglement en dat hij alle clausules accepteert.

Bavel Fietst Om bedankt de volgende bedrijven voor hun sponsoring: